Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Η κάρτα μας για τη γιορτή της μητέρας!



Φέτος η κάρτας μας για τη γιορτή της μητέρας, θα έχει στόχο την  ανάπτυξη του Γλωσσικού τομέα! Συγκεκριμένα είναι προαναγνωστική δραστηριότητα και θα έχει στοιχεία "γραφής", αντιστοίχησης. Για να μπούμε στο θέμα μας!

Θα πω λίγα λόγια για την ιστορία της ιδέας αυτής. Την κάρτα- άλμπουμ την πρωτοαντίκρισα στο facebook, σαν κατασκευή μιας συμπαθέστατης κοπέλας που της αρέσει να φτιάχνει διάφορα με τα πολύτιμα χεράκια της. Από μπομπονιέρες και βιβλία ευχών μέχρι δωράκια για πάρτυ και κοσμήματα. Θα την βρείτε στο facebook στο https://www.facebook.com/pages/Art-Makes-Me-Happy/111349706031 και το όνομά της είναι Ρούλα Φουρναράκη! Ευχαριστώ Ρούλα για την υπέροχη ιδέα που μου έδωσες!

Η κάρτα που θα δείτε σήμερα, όπως καταλαβαίνεται, δεν είναι από τα χεράκια των παιδιών(είναι το δείγμα). Αυτά θα φτιάξουν την δικιά τους την άλλη εβδομάδα! Ήθελα όμως να σας τη δείξω νωρίτερα μήπως αποτελέσει έμπνευση για κάποιες από σας που βλέπετε την ανάρτησή μου.

Πριν γίνει η κατασκευή της κάρτας έχουμε ενημερώσει τα παιδιά για την γιορτή της μανούλας. Μπορούμε να τους δώσουμε κάρτες πάνω στις οποίες γράφεται η λέξη ΜΑΜΑ και να παίξουν τόμπολα(έχουμε κόψει μια δεύτερη κάρτα σε μικρά τετράγωνα στα οποία να χωράει από ένα γράμμα της λέξης αυτής). Ή να προσπαθήσουν να συναρμολογήσουν τη λέξη αυτή βλέποντάς τη σε μια καρτέλα. Ή ακόμα να προσπαθήσουν να γράψουν τη λέξη ΜΑΜΑ πάνω σε ένα χαρτί.

Για να δούμε πώς φτιάχνεται η κάρτα! Θα πάρετε χαρτόνια κανσόν σε χρώματα της αρεσκείας σας και πάνω τους θα σχεδιάσεται τα γράμματα και τις σελίδες με βάση τα πατρονάκια. Τα παιδιά θα κόψουν τις καρτέλες και τα γράμματα και θα τα διακοσμήσουν όπως θέλουν. Στο τέλος θα τους δώσετε την καρτέλα με τη λέξη ΜΑΜΑ για να την "διαβάσουν". Με βάση αυτή την κάρτα θα κολλήσει το καθένα από τα παιδιά, τα γράμματα στις άκρες των σελίδων. Ξεκινώντας από τη μικρότερη σελίδα προς τη μεγαλύτερη. Μέσα θα γράψετε τους λόγους για τους οποίους αγαπάνε τη μητέρα τους, θα βάλετε (αν θέλετε)τη φωτογραφία του παιδιού και ίσως να ζωγραφίσουν τη μαμά τους. Και τα παιδιά του νηπιαγωγείου μπορούν άνετα να γράψουν μια ευχή στη μανούλα τους ή πόσο την αγαπάνε!

Στην κάρτα που έφτιαξα έβαλα τις φωτογραφίες και των τριών παιδιών μου. Εσείς σαφώς θα βάλετε μία φωτογραφία. Στην άκρη έκανα τρύπες με τον διακορευτή και έδεσα κορδελίτσες. Όσον αφορά το μέγεθος της κάρτας, ο καθένας μπορεί να το επιλέξει με βάση το περιεχόμενο.






16 σχόλια:

  1. ΟΥΑΟΥ...ΕΠΙΤΕΛΟΥς ΡΕ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΗΝ ΑΝΈΒΑΣΕς...ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ...ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ!!!!.ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΤΟΤΥΠΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι απίθανη!!!!Ότι πιο ωραίο έχω δει και με νόημα!!!Μπράβο Νικολέτα!!!Θα την κλέψω σίγουρα την ιδέα σου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο χαίρομαι που η κάρτα είχε τέτοια απήχηση! Θα χαρώ πολύ να δω τις "ξαδελφούλες" της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστώ πολύ κοριτσάκι για τα καλά σου λόγια! Είναι πανέμορφη και σίγουρα τα παιδάκια θα το ευχαριστηθούν να την φτιάξουν και οι μανούλες θα χαρούν πολύ να λάβουν μια τέτοια κάρτα!

    Είμαι στην διάθεση σου για οτιδήποτε χρειαστείς!

    Καλημέρα! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις Ρούλα, έκανες ένα πολύ όμορφο δώρο σε όλες μας που μας δάνεισες την ιδέα της κατασκευής σου!

      Διαγραφή
  6. teleiaaaaaaaaaaaaa δεν εχω λογιααααααααααααααααααααα ,μου αλλαξεσ τα σχεδια ,,αυτηηηη θα κανω τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικολεττα η ιδεα σου ειναι σουπερ!!!!!!!!!! τα εχει ολαααααα....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πανέμορφη... και δεν φαίνεται δύσκολη.. τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΩ,ΠΩ ΦΙΛΕΝΑΔΑ ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ!!!ΔΕ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΔΙΑΛΕΞΩ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΚΑΡΤΑ.ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι γλυκιά και όμορφη καρτούλα!!!!!!! Αν έκανα κάρτα, θα τη διάλεγα σίγουρα Νικολέττα, μου άρεσε πολύ το όλο concept!!!! Μπράβο σου που πάντα επιλέγεις τόσο όμορφα πράγματα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο κ.Νικολέττα με τις ωραίες ιδέες σου...Είναι πανέμορφη θα χαρούν οι μανούλες να λάβουν μια τέτοια κάρτα από τα παιδάκια τους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. AΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΘΕ ΜΑΝΟΥΛΑ ΘΑ ΧΑΙΡΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ
    ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΠΡΑΒΟ ΝΙΚΟΛΕΤΑ !!!Η ΚΑΡΤΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ. ΣΤΟ ΛΕΩ ΤΗΝ ΚΛΕΒΩ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ Ν/ΓΕΙΟ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ , ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!!!!!!

    ΜΕΝΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή