Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

25η Μαρτίου μέρος τρίτο- Ευαγγελισμός της Θεοτόκου


Φτάνουμε σιγά σιγά στην μέρα που όλοι οι Έλληνες θα βγουν στους δρόμους να καμαρώσουν τα νιάτα να παρελαύνουν! Φέτος μέσα σε αυτά θα είναι τα δυο μου παιδιά. Η Μαριαλένα μπροστά μπροστά ντυμένη με παραδοσιακή στολή να κρατάει το λάβαρο και αμέσως μετά ο Θοδωρής πίσω από τη σημαία!

Στο σταθμό τις προηγούμενες μέρες κάναμε τις τελευταίες κατασκευές. Η μία ήταν η σημαία της Ελλάδας. Χρησιμοποιήσαμε τις μπλε νάιλον σακούλες που μας περίσσεψαν από τις απόκριες. Εκείνη την ημέρα είχαν έρθει και οι σπουδάστριες από τα ΙΕΚ κι έτσι βοήθησαν κι αυτές. Πρώτα φτιάξαμε το σταυρό στα αριστερά. Τους έδωσα κομμένα τετράγωνα και τους ζήτησα να τα τοποθετήσουν έτσι ώστε να σχηματίζουν έναν σταυρό. Όταν διαπίστωσα ότι το είχαν καταλάβει και το είχαν κάνει σωστά, τους έδωσα κόλλα και τα κόλλησαν. Στη συνέχεια έκαναν το ίδιο με τις λωρίδες προκειμένου να ολοκληρώσουν τη σημαία τους. Στο τέλος έντυσα με μπλε και άσπρο γκοφρέ λεπτά ξυλάκια από πάνω με ζελοτέιπ για να μην χαλάσουν στο κράτημα και τοποθέτησα τον κίτρινο σταυρό στην κορυφή. Η σημαία ήταν έτοιμη! Την πήραν μαζί τους την ημέρα της γιορτής.





Για την θρησκευτική πλευρά της 25ης Μαρτίου ετοιμάσαμε μια εικόνα. Ζωγράφισαν πρώτα την εικόνα της Παναγιάς και του Γαβριήλ με κυρομπογιές (φωτοτυπία) και στη συνέχεια τους ζήτησα να χρωματίσουν το φόντο σαν να είναι ξύλο πεπαλαιωμένο και μαυρισμένο από τα χρόνια! Πήραν ένα κομμάτι τσαλακωμένο γκοφρέ το βούτηξαν σε μικρή ποσότητας νερού και το πέρασαν πάνω από όλη την επιφάνεια του Α4 χαρτιού. Αυτό το άφησαν να στεγνώσει και στη συνέχεια έγραψα με χρυσή τέμπερα και πινέλο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου! Έκανα με μαύρη κυρομπογιά το περίγραμμα των φιγούρων γιατί με την όλη διαδικασία σβήστηκε! Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό! Βέβαια τα παιδιά έφυγαν με κατάμαυρα χέρια!






Το πατρόν







Από αύριο ξεκινάμε πρόγραμμα δραστηριοτήτων για το Πάσχα!

4 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΜΟΥΥΥΥ.ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΟΜΟΡΦΕς ΙΔΕΕς!!!!.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολυ ωραιες ολες οι προτασεις σου Νικολεττα,μπραβο σου ! και του χρονου!!!
    τωρα φευγουμε για πασχα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KAI TA 2 MOYARESAN ,,ΤΑ ΚΡΑΤΑΩ ΓΙΑΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ,,,ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον Ευαγγελισμό :))))))))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή