Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

28η Οκτωβρίου



Σήμερα μετά από 2 εβδομάδες, επιστρέψαμε για λίγο στην τάξη. Υποδεχτήκαμε τα παιδιά, κάποια από τα οποία ήταν στην αρχή κουμπωμένα, ενώ άλλα έδειχναν ότι το περίμεναν πως και πως! Όμως πριν τελειώσει η μέρα ενημερωθήκαμε ότι ακυρώθηκε η πληρωμή μας, ΠΑΛΙ, και έτσι συνεχίζουμε τη διαμαρτυρία μας με επίσχεση εργασίας. Και ο Θεός βοηθός. Από εχθές το βράδυ που μάθαμε ότι επιστρέφουμε στους σταθμούς, ασχολήθηκα με τον προγραμματισμό των ημερών που μου απέμειναν μέχρι την 28η Οκτωβρίου. Αυτό που θα ήθελα να τους μείνει, είναι ότι η χώρα μας είναι η Ελλάδα, την οποία υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο όταν χρειαστεί, ότι εμείς είμαστε Έλληνες και οι Έλληνες πάντοτε αγωνίζονταν για την πατρίδα και την ελευθερία! Εννοείται ότι δεν κατάφερα να πετύχω τους στόχους μου μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Θα σας δείξω όμως αυτά με τα οποία προλάβαμε να ασχοληθούμε.


Αφού μιλήσαμε για την Ελλάδα, για τη σημαία της και για πιο λόγο έχει τα συγκεκριμένα χρώματα, είδαμε το χάρτη της Ελλάδας, για να δούμε ότι η χώρα μας βρέχεται γύρω- γύρω από θάλασσα. Έτσι αρχίσαμε να παρατηρούμε καλύτερα το χάρτη, τα γράμματα (τι σημαίνουν), τις κόκκινες γραμμές(τι θα μπορούσαν να συμβολίζουν), τις χώρες που είναι γύρω από την Ελλάδα(για ποιό λόγο έχουν άλλο χρώμα)και τέλος για ποιό λόγο οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το χάρτη. Έτσι μπήκαμε στη διαδικασία να βρούμε το χωριό του κάθε παιδιού και για τον τρόπο με τον οποίο πηγαίνουν(οδικώς, ακτοπλοϊκώς - κάθε ένα έβαζε το δαχτυλάκι του πάνω στην αντίστοιχη γραμμούλα και ταξίδευε μέχρι το χωριό που έκανε διακοπές). Όλα ήθελαν να βρούνε το χωριό τους.
Η Μελίνα ταξιδεύει μέχρι την Καλαμάτα!


Η επόμενη δραστηριότητα είχε σχέση πάλι με την Ελλάδα και τη σημαία της. Την συγκεκριμένη δραστηριότητα, την έκαναν στο νηπιαγωγείο της κόρης μου και την υιοθέτησα, μιας και τη βρίσκω ότι είναι εξαιρετική. Αφού έβαψαν τη σημαία με προσοχή ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες μου, τους έδειξα το πάζλ της Ελλάδας που θα έπαιρνε κάθε ένα μαζί του.

Τα παιδιά βάφουν την γαλανόλευκη!
  

Το παζλ!


Δεν κάνουν τα παιδιά κάτι για την προετοιμασία αυτής της κατασκευής , παρά μόνο στη συνέχεια. Παιχνίδι με το πάζλ! Τι πιο απλό και επιθυμητό από όλα τα παιδιά! Για την προετοιμασία του θα χρειαστείτε ένα χάρτη της Ελλάδας αποτυπωμένο σε Α4,








2 χρωματιστά χαρτιά Α4 σε θαλασσί και τιρκουάζ για να φωτοτυπήσετε τον χάρτη,


πλαστικοποίηση και το φάκελο με τη σημαία που έβαψαν τα παιδιά προηγουμένως.



Διπλώνουμε το χαρτί λίγο πιο πάνω από τη μέση έτσι ώστε από τη μία πλευρά να φαίνεται μόνο η σημαία και από την πίσω πλευρά να κλείνει όπως ένα φάκελος και να γράψετε το όνομα του παιδιού. Το συρράπτουμε στο πλάι και από τις δύο πλευρές! Το τιρκουάζ φωτοτυπημένο πια χαρτί θα το διπλώσετε και θα το βάλετε μέσα στο φάκελο για να λειτουργεί σαν βοηθητική βάση για την σύνθεση του πάζλ. Το γαλάζιο φωτοτυπημένο χαρτί θα το πλαστικοποιήσετε και θα το κόψετε πάνω στις γραμμές για να γίνουν τα κομμάτια του πάζλ. Και αυτά τοποθετούνται μέσα στο φάκελο.


Έτοιμο!!! Σας εύχομαι καλή επιτυχία!!!



4 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία ανάρτησηηηηη...τη βρίσκω χρησιμότατη..Ευχαριστώ Φρουφρούκαααα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο νικολετα μου ..αν και αρρωστη εδωσα οδηγιες στις συναδελφισσεσ να το δουν και νατο κανουν,,,,ευχαριστωωωωω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτικά όλα φρουφρουζάκι(που λέει και η Δέσποινα)...μακάρι όλοι να να δουλεύουν έτσι σαν και σένα και κάτω από αυτές τις συνθήκες....ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κορίτσια, με τα καλά σας λόγια! Σας ευχαριστώ που είσαστε κοντά μου σε αυτή τη φάση της ζωής μου, γιατί είναι αλήθεια ότι συμβαίνουν πολλά που με στενοχωρούν, με προβληματίζουν, με αποδιοργανώνουν και με αποθαρρύνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή